Sleď s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 100 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 363.5 mg
  • Vláknina 6303.8 mg
  • Vitamín A 6303.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, odstraníme hlavy a stáhneme kůži. Ryby podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do olejem vymaštěného pekáčku.

  • 2

    Připravíme směs z najemno nakrájené cibule na zbylém oleji usmažené dozlatova, na plátky nakrájeného rajčete, nakrájených oliv, nasekané petrželky a nastrouhaného celeru. Směs krátce podusíme a navršíme na ryby v pekáčku.

  • 3

    Pečeme pod pokličkou za mírného podlévání doměkka.

Komentáře k receptu