Krupicové noky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Pšeničná krupice
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 3140 mg
  • Vitamín A 3140 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme do sklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme. Přilijeme mléko, osolíme a v začátku vaření přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni 8 minut za stálého míchání.

  • 2

    Do uvařené kaše přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme na mírném ohni ztuhnout.

  • 3

    Lžící vykrajujeme noky k obložení zeleniny. Mohou být i jako příloha k leču.

Komentáře k receptu