Krupicové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 220 g Pšeničná krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a mléko osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypeme krupici, až do husté kaše. Necháme vystydnout a přidáme dvě vejce, zpracujeme.

  • 2

    Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu, pomocí lžíce tvarujeme noky, obalíme v krupici a najednou vhodíme do hrnce.

  • 3

    Vaříme 8 minut, noky vyplavou na povrch.

  • 4

    Krupicové noky podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu