Pórek zapečený s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 417 mg
  • Vláknina 6475.8 mg
  • Vitamín A 6475.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm, vložíme na pánev s rozehřátým olejem, podlijeme trochou vody a chvíli dusíme. Okořeníme, opepříme a pod pokličkou podusíme do poloměkka.

  • 2

    Na pórek urovnáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a na plátky nakrájený sýr. Ozdobíme lístky bazalky.

  • 3

    Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu