Kapustové závitky s mletým skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Saturejka
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 1346.5 mg
  • Vláknina 22704 mg
  • Vitamín A 22704 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 329 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.

  • 2

    Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.

  • 4

    Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.

  • 5

    Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu