Řízky plněné kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Kuřecí prsa
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 705.5 mg
  • Vláknina 2205.8 mg
  • Vitamín A 2205.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Kuřecí maso jemně umeleme, osolíme a promícháme s nasekanými natěmi. Směs rozdělíme na připravené řízky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.

  • 3

    Jemně pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme závitky, osmahneme je, osolíme, podlijeme vínem a za občasného dolití vína je dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme, šťávu s cibulí rozmixujeme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu