Zapékaná vejce se sardelovými řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 279.4 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme kyselou smetanu a do smetany rozklepneme vejce. Povrch posypeme jemně nakrájenými sardelovými řezy a pokapeme máslem.

  • 2

    Pokrm zapečeme v troubě, až bílky ztuhnou.

  • 3

    Podáváme s osmaženými bramborami.

Komentáře k receptu