Zapékaná vejce se smetanou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 30 ml Olej olivový
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Pórek
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 690.2 mg
  • Draslík 640.3 mg
  • Vláknina 6509.8 mg
  • Vitamín A 6509.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a slaninu nakrájíme na malé kousky. Zapékací formičky vytřeme olejem, 4 vejce rozšleháme se smetanou a hořčicí, osolíme, opepříme.

  • 2

    Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm pórek a slaninu. Smažíme do změknutí - cca 3 minuty. Poté odstavíme z plotny a přimícháme vaječnou směs. Naplníme formičky, navrch každé rozklepneme vejce a dáme péct při 180°C na 20 minut. Před servírováním necháme 5 minut odstát.

Komentáře k receptu