Krokety z brambor a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory vařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.09 hrnek Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 3814.2 mg
  • Vitamín A 3814.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli pokrájíme na jemno, podusíme na másle, přidáme rajčata, nasekanou petrželovou nať, osolíme a dusíme do zhoustnutí.

  • 2

    Kaši přendáme do misky, přimícháme žloutek, strouhané brambory a zahustíme prosátou strouhankou.

  • 3

    Na prkénku utvoříme váleček o průměru 3 cm, zploštíme jej a nakrájíme na 1,5 cm široké dílky. Dílky zaoblíme, obalíme v rozšlehaném bílku, ve strouhance, usmažíme.

  • 4

    Usmažené krokety necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme s opečenými makaróny, smíchanými s petrželovou natí.

Komentáře k receptu