Rajčatová polévka se sušenou zeleninou, rýží a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1.5 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Mrkev sušená
  • 1 polévková lžíce Celer sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 1034.4 mg
  • Vláknina 13348.2 mg
  • Vitamín A 13348.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou mrkev, celer a rajčata namočíme do vody. Poté scedíme a v mixéru rozmixujeme na pyré.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej a mírně na něm orestujeme rozmačkaný česnek. Přisypeme rýži, sezam a osmahneme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 10 minut povaříme. Přidáme zeleninové pyré, vmícháme smetanu a odstavíme. Dochutíme solí a oreganem, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu