Pórkový koláč po alsasku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Listové těsto
  • 12 ks Pórek
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1214 kcal
  • Sacharidy 175 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 150 g
  • Cholesterol 435 mg
  • Draslík 1923.7 mg
  • Vláknina 39689.8 mg
  • Vitamín A 39689.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.

  • 2

    Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.

  • 3

    Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.

Komentáře k receptu