Pórkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pórek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Slanina vepřová
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 350.1 mg
  • Vláknina 6309.4 mg
  • Vitamín A 6309.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 92.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladké těsto zpracujeme z másla, oleje, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky mleté sladké papriky a na půl hodiny dáme do lednice.

  • 2

    Pórek, cibuli a slaninu na oleji osmahneme a necháme vychladnout.

  • 3

    Těsto vyválíme na plát silný 3mm a dáme do vymazané formy. Přitiskneme k okraji do výše 3cm.

  • 4

    Promícháme smetanu, vejce a mouku, přidáme sůl, papriku a připravenou osmahnutou směs a smícháme.

  • 5

    Nalijeme náplň na těsto a koláč pečeme při 170 stupních 40 minut.

Komentáře k receptu