Zadělávaná slepice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Slepice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198.2 mg
  • Draslík 527.5 mg
  • Vláknina 3058.8 mg
  • Vitamín A 3058.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.

  • 2

    Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.

  • 3

    Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu