Vepřová krkovička s paprikovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 391.8 mg
  • Vláknina 2512.8 mg
  • Vitamín A 2512.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.

  • 2

    Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.

  • 3

    Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.

  • 4

    Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.

  • 5

    Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.

  • 6

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu