Vepřová krkovička se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 600 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 1.4 mg
  • Vláknina 14889.8 mg
  • Vitamín A 14889.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, mírně opepříme a vložíme do pekáče spolu s 1 lžící sádla. Podlijeme trochou vody a dáme do trouby péci. Během pečení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 2

    Před koncem pečení přidáme k masu zeleninovou směs a rajčatový protlak. Vše dopečeme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a obložíme zeleninou, ochucenou solí a pepřem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu