Smažené kotlety se zeleninou
Suroviny
- 300 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Strouhanka
 - 200 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 209 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 484 mg
 - Draslík 889.9 mg
 - Vláknina 9597.8 mg
 - Vitamín A 9597.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety neklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme po každé straně 5 minut.
 - 
                                2
Smetanu rozšleháme se žloutky a taveným sýrem, ve vodní lázni ji umícháme do krému.
 - 
                                3
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 7 minut, scedíme, prolijeme studenou vodou. Omyté listy špenátu podusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Mrkev i celer osmahneme na lžíci másla, rozdělíme na talíře, obložíme špenátem, smaženými kotletami a krémem.