Rajčatová rýže

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 250 g Rýže loupaná
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 70.3 mg
  • Vláknina 3860 mg
  • Vitamín A 3860 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži spaříme vařící vodou, propláchneme studenou vodou, ocedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a osmažíme. Vmícháme připravenou rýži, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a přivedeme k varu. Rýži dusíme pod pokličkou na mírném ohni.

Komentáře k receptu