Rajčatová rýže s Fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Sýr Feta
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 627.4 mg
  • Vláknina 12089.8 mg
  • Vitamín A 12089.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Očištěné papriky pokrájíme na kousky.

  • 3

    V pánvi na zbylém rozehřátém oleji opékáme papriky 5 minut, vyjmeme je a spolu s rajčaty vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky, pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu