Slepičí vývar s rýží krále Ludvíka Filipa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1500 g Slepice
  • 1000 g Rýže loupaná
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 300 g Hovězí maso vařené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 415.3 mg
  • Vláknina 4277.3 mg
  • Vitamín A 4277.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou slepici vložíme do většího hrnce, zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Rýži uvaříme zvlášť až před koncem vaření slepice, aby zůstala teplá.

  • 2

    Slepici rozložíme na oválný talíř a kolem slepice upravíme rýži. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso se zeleninou, které nám zbylo z hovězího vývaru. Vývar z hrnce nalijeme do polévkových mís a spolu s obloženou slepicí podáváme.

Komentáře k receptu