Rajčatové koláčky
Suroviny
- 4 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rajčata
- 100 g Sardelové řezy
- 40 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 563.9 mg
- Vláknina 10887.3 mg
- Vitamín A 10887.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla, mouky, soli a 100 ml vody vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, rozmarýn, pokrájené sardelové řezy a vypeckované, nakrájené olivy. Vše asi 5 minut opékáme. Přisypeme lžičku cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, sůl a pepř.
-
3
Připravené těsto rozválíme, vložíme do malých vymaštěných dortových formiček (průměr 10cm) a poklademe rajčatovou náplní.
-
4
Koláčky pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.