Rajčatové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sardelové řezy
  • 40 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 563.9 mg
  • Vláknina 10887.3 mg
  • Vitamín A 10887.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, mouky, soli a 100 ml vody vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, rozmarýn, pokrájené sardelové řezy a vypeckované, nakrájené olivy. Vše asi 5 minut opékáme. Přisypeme lžičku cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, sůl a pepř.

  • 3

    Připravené těsto rozválíme, vložíme do malých vymaštěných dortových formiček (průměr 10cm) a poklademe rajčatovou náplní.

  • 4

    Koláčky pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.

Komentáře k receptu