Dukátové buchtičky s vinným šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 50 g Droždí
  • 350 g Cukr krupice
  • 1200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Citrony
  • 10 g Sůl
  • 350 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vaječný žloutek slepičí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 470.5 mg
  • Draslík 253.5 mg
  • Vláknina 8048 mg
  • Vitamín A 8048 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.

  • 2

    Příprava šodó: Žloutky rozšleháme s cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání ve vodní lázni nebo na páře nahříváme až do zhoustnutí. Do hotového šodó zamícháme vanilkový cukr.

  • 3

    Při podávání horkým šodó přeléváme porce teplých buchtiček.

Komentáře k receptu