Dukátové buchtičky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 13 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 79.1 mg
- Draslík 723.3 mg
- Vláknina 8700 mg
- Vitamín A 8700 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 323.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít. 
- 
                                2Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout. 
- 
                                3Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit. 
- 
                                4Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        