Sýrové brambory s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hrušky
  • 1 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 1216.1 mg
  • Vláknina 17330 mg
  • Vitamín A 17330 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme vychladnout.

  • 2

    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Brambory opečeme krátce opečeme na olivovém oleji a narovnáme je ve vrstvách střídavě s plátky hrušek do zapékací mísy. Nivu rozkrájíme na kostičky a poklademe navrch pokrmu. Osolíme, opepříme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu