Netradiční kapří kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mandle plátky
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 683.5 mg
  • Vitamín A 683.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.

  • 2

    Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.

  • 3

    Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.

Komentáře k receptu