Jelení roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 17 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 233.8 mg
- Draslík 2972.7 mg
- Vláknina 18091.2 mg
- Vitamín A 18091.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 305.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.
-
2
Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.
-
3
Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.
-
4
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.