Kynutý koláč s mochyní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 260 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Droždí
  • 500 g Physalis (mochyně)
  • 100 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 40 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 54.7 mg
  • Draslík 59 mg
  • Vláknina 2791.7 mg
  • Vitamín A 2791.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem, které předtím ohřejeme. Promícháme a necháme kynout na teplém místě asi 20minut.

  • 2

    Potom do těsta zapracujeme cukr, 200g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto a zakryté necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.

  • 3

    Ze zbývajícího másla a medu ušleháme pěnu. Poté přimícháme postupně žloutek a hrubou mouku. Směs promneme tak aby vznikla drobenka.

  • 4

    Plody mochyně omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 6

    Z vykynutého těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme mochyni a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme vlašskými ořechy. Na středním roštu trouby pečeme 40minut.

Komentáře k receptu