Římský salát s Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Salát římský
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Bageta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 499.7 mg
  • Vláknina 5786.5 mg
  • Vitamín A 5786.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut do křupava.

  • 2

    Salát omyjeme, osušíme a hlávky podélně rozpůlíme a pokrájíme na proužky asi 3cm široké.

  • 3

    Promícháme ocet, hořčici, zakysanou smetanu, sůl, pepř a cukr. Nakonec zašleháme olej a vmícháme oloupanou, nadrobno rozsekanou šalotku. Salát vložíme do mísy a zlehka vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme sýr a posypeme jej kostičkami opečené bagety.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu