Římský salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1.6 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 317 mg
  • Vláknina 10252.8 mg
  • Vitamín A 10252.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.

  • 2

    Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.

  • 3

    Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.

Komentáře k receptu