Římský salát s vinnou zálivkou
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Salát římský
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 394.6 mg
- Vláknina 4208.4 mg
- Vitamín A 4208.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem. 
- 
                                2Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. 
- 
                                3Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme. 
- 
                                4Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                5Sýr nastrouháme a posypeme jím salát. 
- 
                                6Vinnou zálivku podáváme zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        