Nákyp krupicový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 70 g Mandle
  • 65 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 90 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 283.6 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 7154.8 mg
  • Vitamín A 7154.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, přidáme máslo a jakmile se začne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme žloutky, cukr, nastrouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do lžící másla vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny.

Komentáře k receptu