Krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kompot švestkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 203.4 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 2966.7 mg
  • Vitamín A 2966.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.

  • 2

    Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.

  • 3

    Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.

Komentáře k receptu