Špagety po sicilsku
Suroviny
- 400 g Brokolice
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Špagety, Makarony vařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Oregano čerstvé
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 - 1.68 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 883 mg
 - Vláknina 16177.8 mg
 - Vitamín A 16177.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou.
 - 
                                2
Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme.