Špagety po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Olivy černé
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 175 g Špagety
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 877.6 mg
  • Vláknina 13112.8 mg
  • Vitamín A 13112.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme.

  • 3

    Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami.

  • 4

    Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků.

  • 5

    V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu