Špagety po sicilsku
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Olivy černé
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 175 g Špagety
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 54.3 mg
 - Draslík 877.6 mg
 - Vláknina 13112.8 mg
 - Vitamín A 13112.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami.
 - 
                                4
Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků.
 - 
                                5
V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé.