Zapečená zelenina se sledi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kedlubna
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Sleď čerstvý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 577.8 mg
  • Draslík 505.8 mg
  • Vláknina 11030 mg
  • Vitamín A 11030 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Sledě osušíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme rybí maso a odstavíme z ohně.

  • 3

    Zeleninu rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Rozložíme na ni cibuli i ryby, povrch posypeme nasekanou petrželkou. Postupně rozklepáváme vejce a necháme je sklouznout do středu misek. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný drceným pepřem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Komentáře k receptu