Zapečená zelenina se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 175 g Sýr Gorgonzola
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 816.5 mg
  • Vláknina 13367.2 mg
  • Vitamín A 13367.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytý lilek na plátky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, lilek, nasekané lístky tymiánu a vše asi 8 minut opékáme. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Navrch rozložíme zeleninu. Sýr rozpustíme ve smetaně a nalijeme na pokrm. Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu