Kuřecí samfaina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 1577.1 mg
 - Vláknina 16488.2 mg
 - Vitamín A 16488.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.
 - 
                                2
Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.
 - 
                                3
Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.
 - 
                                4
Podáváme teplé, dle chuti dosolené.