Hovězí závitky plněné sýrovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 304.5 mg
  • Vláknina 1666.3 mg
  • Vitamín A 1666.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V míse rozmačkáme sýr a smícháme s petrželkou, dochutíme hořčicí a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vývar, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem.

  • 5

    Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.

  • 6

    Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.

Komentáře k receptu