Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 125 g Mozzarella
  • 10 g Bazalka
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 717.8 mg
  • Vláknina 2630.5 mg
  • Vitamín A 2630.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na části rozehřátého másla. Mleté maso propracujeme s vejcem, předem namočenou a vymačkanou žemlí, cibulí, česnekem, částí nasekané bazalky a oreganem. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Z masové hmoty vytvarujeme kuličky, lehce je stiskneme a obalíme ve strouhance. Smažíme je po každé straně na rozehřátém oleji asi 4 minuty.

  • 3

    Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Polpety obložíme vždy plátkem rajčete a mozzarelly a posypeme zbylou bazalkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu