Dušené jehněčí kotlety s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Hrozinky
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 4 ks Cibule
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 984.6 mg
  • Vláknina 6685.9 mg
  • Vitamín A 6685.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět ve výpeku. Osolíme, opepříme, okořeníme skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a cayenským pepřem. Zalijeme vývarem, krátce povaříme. Vložíme opečené kotlety.

  • 3

    Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

Komentáře k receptu