Sledi na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sleď čerstvý
  • 200 g Mandle
  • 100 ml Vývar rybí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno portské
  • 0.5 šálek Šalvěj čerstvá
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Želatina
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 338.8 mg
  • Draslík 889.7 mg
  • Vláknina 39166.2 mg
  • Vitamín A 39166.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 15.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme.

  • 4

    Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu