Sledi v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 ml Mléko polotučné
  • 450 ml Ocet jablečný
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kopr
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Nové koření
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 59.5 mg
  • Vláknina 850.3 mg
  • Vitamín A 850.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě nakrájené na řezy namočíme do osoleného maléka na 3 hodiny. Potom je vyjmeme, necháme okapat a lehce osušíme utěrkou.

  • 2

    Sledě potřeme hořčicí a zabalíme do závitků kůží ven. Upevníme párátky a ryby vložíme do vhodné mísy.

  • 3

    Roztlučeme kuličky pepře, jalovce a nového koření. Vložíme je do hrnce spolu s nažkami kopru, svazkem bylin, na plátky nakrájenou cibulí a octem. Zprudka uvedeme do varu a potom zvolna povaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme svazek bylin.

  • 4

    Do povařené marinády vmícháme olej a přelijeme jí sledě. Přikryté uložíme do chladničky a podáváme za 3-4 dny.

Komentáře k receptu