Sledi na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kopr čerstvý
  • 250 g Cibulka jarní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Sleď čerstvý
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 492.2 mg
  • Vláknina 9455 mg
  • Vitamín A 9455 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.

  • 2

    Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.

  • 3

    Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.

  • 4

    Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.

  • 5

    Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.

  • 6

    Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.

Komentáře k receptu