Cizrnový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cizrna
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 1197.2 mg
  • Vláknina 29867.2 mg
  • Vitamín A 29867.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat.

  • 2

    Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet.

  • 3

    Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Komentáře k receptu