Cizrnový salát s kurkumou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 25 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1088.2 mg
- Vláknina 15851.7 mg
- Vitamín A 15851.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opláchneme salát, natrháme a dáme do mísy, přidáme nasekaný, ve vodě uvařený špenát a na kousky nakrájené avokádo. Přilijeme citronovou šťávu, na kousky nakrájená rajčátka a na kostičky nakrájenou malou okurku. 
- 
                                2Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté k ní vmícháme kmín, kurkumu a propláchnutou cizrnu. Vše promícháme, necháme smažit dvě minuty na pánvi při střední teplotě, poté přidáme k salátu. 
- 
                                3Na závěr smícháme jogurt s nasekanou mátou a salát zalijeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        