Cizrnový salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cizrna
  • 200 g Jogurt bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2235 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 773.9 mg
  • Vláknina 23809.8 mg
  • Vitamín A 23809.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu dáme do hrnce s vlažnou vodou nabobtnat.

  • 2

    Druhý den přebytečnou vodu vyměníme za novou a cizrnu uvaříme.

  • 3

    Zálivku připravíme z jogurtu a majonézy.

  • 4

    Přidáme nasekanou cibulku a okurky, osolíme a opepříme.

  • 5

    Zálivku promícháme s nakrájenými rajčaty a cizrnou.

  • 6

    Nakonec přimícháme do salátu uvařené vejce.

Komentáře k receptu