Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kedlubna
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 259.7 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 7693.5 mg
  • Vitamín A 7693.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupané kedlubny nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, pažitku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmažíme na másle. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, hořčice, soli, cukru, pepře a ustrouhaného muškátového oříšku.

  • 2

    Kedlubny s vejci přelijeme zálivkou, přidáme pažitku a promícháme. Před podáváním salát posypeme česnekovými krutony.

Komentáře k receptu