Přírodní telecí s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 350 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1592.5 mg
- Vláknina 22430 mg
- Vitamín A 22430 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 305.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, pečeme asi 20 minut v silně vyhřáté troubě.
-
2
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, omytou kapustu rozebereme na růžičky, větší překrojíme. Spolu s okapanou kukuřicí povaříme do měkka.
-
3
Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, přidáme k masu a pečeme ještě 15 minut.
-
4
Zeleninu vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talíře s pečeným masem a houbami.