Přírodní telecí s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Telecí plec
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 20 g Hlíva ústřičná
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 350 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1592.5 mg
  • Vláknina 22430 mg
  • Vitamín A 22430 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 305.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, pečeme asi 20 minut v silně vyhřáté troubě.

  • 2

    Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, omytou kapustu rozebereme na růžičky, větší překrojíme. Spolu s okapanou kukuřicí povaříme do měkka.

  • 3

    Očištěnou hlívu nakrájíme na plátky, přidáme k masu a pečeme ještě 15 minut.

  • 4

    Zeleninu vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talíře s pečeným masem a houbami.

Komentáře k receptu