Plněné kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kedlubna
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1076 mg
  • Vláknina 12249.8 mg
  • Vitamín A 12249.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší kedlubny oloupeme a necháme povařit 10 minut ve vroucí, osolené vodě.

  • 2

    Poté vodu slijeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme lžičkou.

  • 3

    Vydlabané kedlubny naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zakryjeme pomaštěným alobalem a necháme péct při 230°C 18 minut.

  • 4

    Žampiony pokrájíme na menší kousky, smícháme s pokrájenou šalotkou, osolíme a opepříme a směs necháme osmahnout na rozpáleném másle.

  • 5

    Kedlubny naplníme žampionovou nádivkou a necháme zapékat při 250°C do zezlátnutí.

  • 6

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu