Kedlubny plněné houbami a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2.6 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka rýžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 794.8 mg
  • Vláknina 15608 mg
  • Vitamín A 15608 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.

  • 3

    Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.

  • 4

    Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.

Komentáře k receptu