Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Čočka jedlá
  • 800 g Hovězí jazyk
  • 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Bazalka
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 198.3 mg
  • Draslík 1149.2 mg
  • Vláknina 21126 mg
  • Vitamín A 21126 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.

  • 2

    Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.

  • 3

    Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.

  • 4

    Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu